Hoe werkt het ?
Per type bewerkingen kun je de evolutie van het kind volgen. De leercurves beschrijven de mate van succes tijdens het leren in de tijd. Op de horizontale as lees je de verstreken tijd en op de verticale as het aantal rekenfeiten. Hoe steiler de curve, hoe efficiënter het leren.
Selecteer een testreeks en je krijgt een overzicht van de afgewerkte testen binnen die reeks. Hoe meer testen, hoe betrouwbaarder de curve. Uitschieters en toevalligheden worden dan gecorrigeerd.
Beweeg de muis over de punten in de grafiek en je ziet, per test, het aantal rekenfeiten en hoeveel oefeningen er gemaakt zijn.
Ontdek hoe je het maximum uit de rekenfeitentool haalt. Stel de oefenfrequentie bij wanneer de leercurve afvlakt. Als een leerling de rekenfeiten onvoldoende verwerft ondanks remediëring en veelvuldig oefenen, is er sprake van resistentie. Probeer dan via 'oefenen met modeling' het leerproces terug op gang te brengen.
Zie je een negatieve curve, dan is er sprake van vergeten. Bij de ene leerling verloopt het vergeten anders dan bij de andere. Op gespreide momenten de rekenfeiten opfrissen, voorkomt het wegzakken van de kennis. Zie ook de vergeetcurve van Ebbinghaus.
|