Leercurves 


Wat is de effectiviteit van je aanpak van de rekenfeiten? Op de leercurves kunnen leerdoelen en -tempo in een oogopslag afgelezen worden. Je kunt evalueren of de oefenvorm en -frequentie effectief waren of moeten aangepast worden.

Waar vind ik de leercurves ?
Op de profielpagina van het kind vind je de selectie "Leercurves".

Hoe werkt het ?

Per type bewerkingen kun je de evolutie van het kind volgen. De leercurves beschrijven de mate van succes tijdens het leren in de tijd. Op de horizontale as lees je de verstreken tijd en op de verticale as het aantal rekenfeiten. Hoe steiler de curve, hoe efficiënter het leren.

Selecteer een testreeks en je krijgt een overzicht van de afgewerkte testen binnen die reeks. Hoe meer testen, hoe betrouwbaarder de curve. Uitschieters en toevalligheden worden dan gecorrigeerd.

Beweeg de muis over de punten in de grafiek en je ziet, per test, het aantal rekenfeiten en hoeveel oefeningen er gemaakt zijn.

Ontdek hoe je het maximum uit de rekenfeitentool haalt. Stel de oefenfrequentie bij wanneer de leercurve afvlakt.  Als een leerling de rekenfeiten onvoldoende verwerft ondanks remediëring en veelvuldig oefenen, is er sprake van resistentie. Probeer dan via 'oefenen met modeling' het leerproces terug op gang te brengen.

Zie je een negatieve curve, dan is er sprake van vergeten. Bij de ene leerling verloopt het vergeten anders dan bij de andere. Op gespreide momenten de rekenfeiten opfrissen, voorkomt het wegzakken van de kennis. Zie ook de vergeetcurve van Ebbinghaus. 
 

leercurves

Vorige nieuwsbrieven


Lees ook onze vorige nieuwsbrieven.

In 'Start to Calcupal'  lees je in enkele eenvoudige stappen hoe te testen en oefenen.

De nieuwsbrief 'Oefenvormen' geeft een overzicht van de verschillende oefenvormen.

De mogelijkheden om kinderen te connecteren aan meerdere begeleiders ontdek je in 'Connecteren

Telkens een stapje dichter bij efficiënt remediëren...
Meer info vind je op www.calcupal.be en voor leuke rekenweetjes word je best fan op facebook.
 
Facebook
Calcupal website
Calcupal webapplicatie