Nieuwsbrief maart 2024

 
1. NIEUW: Computervaardigheid - Tijd op maat!
2. Calcupal ambassadeur 2024
3. We zijn met een stand aanwezig op...
4. Nieuwe prijsstructuur voor de pro-versie

1.  NIEUW: Computervaardigheid - Tijd op maat!

We zijn uitermate fier om aan te kondigen dat de functionaliteit 'Computervaardigheid - Tijd op Maat' vanaf 8 maart beschikbaar is! Deze revolutionaire functie werd vorige week al met groot succes getest en gedemonstreerd op de SETT-beurs.

Niettegenstaande we rekenfeiten razendsnel kunnen oproepen, moeten we ermee rekening houden dat de extra tijd die personen nodig hebben om bewerkingen te lezen en antwoorden in te vullen kan variëren. Vanaf nu wordt deze extra tijd automatisch nauwkeurig afgestemd op elk individu.

Hoe doen we dit? Bij de allereerste rekentest wordt een korte computervaardigheidstest afgenomen. Hierbij vullen deelnemers tien rijtjes van cijfers aan (tot maximaal het cijfer 5). Net als bij de rekenfeiten worden de cijfers snel gelezen, verwerkt en ingevuld. Op basis van deze tijden wordt, met een algoritme, de instellingstijd voor toekomstige rekentests en oefeningen afgesteld. Deze instelling wordt vervolgens elke twee maanden nauwkeurig bijgesteld. Als begeleider kun je de instellingstijd eenvoudig resetten door op de knop 'reset' te drukken in het persoonlijke profiel.

Bij het aanmaken van een profiel voor een kind staat de computervaardigheid vanaf nu standaard op 'automatisch'. Naast deze individuele instelling kan elke persoon ook nog steeds worden ingesteld als 'beginner' of 'gevorderd'. Het aanpassen van de computervaardigheid gebeurt in het persoonlijke profiel van het kind of voor een groep op de pagina 'Mijn leerlingen' of 'Mijn cliënten'. 

Belangrijk om te weten is dat de instellingen 'beginner' en 'gevorderd' gebaseerd zijn op groepsonderzoek, maar met de optie 'Tijd op Maat' kunnen we een nauwkeurig onderscheid maken tussen opgeroepen en berekende antwoorden, specifiek afgestemd op elk individu.

Het doel van deze aanpassingen is om niet méér tijd te geven dan strikt noodzakelijk, waardoor het verschil tussen opgeroepen en berekende antwoorden duidelijk zichtbaar wordt.
Baanbrekend, al zeggen we het zelf...!

2. Calcupal ambassadeur 2024

Wij benoemen Wendy Van der Sype tot onze ambassadeur voor 2024 vanwege haar uitzonderlijke inspanningen voor de educatieve visie, vooral op het gebied van rekenfeiten.

Als zorgleerkracht bij GBS De Vlinderdreef in Moerbeke-Waas heeft Wendy indruk gemaakt met haar innovatieve aanpak, onder andere door de introductie van de rekenfeiten-webapplicatie. Deze heeft een belangrijke impact gehad op het leerproces van de leerlingen en dit is recentelijk ook opgemerkt door de schoolinspectie. Door de webapplicatie biedt de school een geïndividualiseerde leeromgeving aan, wat essentieel is voor verbeterde rekenprestaties. Wendy's betrokkenheid bij het monitoren van de vorderingen van leerlingen resulteert in meetbare verbeteringen op vlak van hoofdrekenen. De collega's en leerlingen noemen haar dan ook terecht 'juf Calcupal'.

Wendy's bijdrage overstijgt ook haar eigen school; ze wakkert het rekenfeiten-vuur aan bij de collega’s van andere scholen. Ze blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en draagt bij tot het succes en de duurzaamheid van Calcupal. Haar toewijding blijkt uit haar grondige training en actieve deelname aan het delen van kennis. Ze blijft niet alleen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, maar draagt ook bij aan het verbeteren en optimaliseren van de applicatie. Wendy enthousiasmeert collega’s van andere scholen door proeflicenties aan te bieden, wat bijdraagt tot het succesverhaal van Calcupal.

Van harte gefeliciteerd, Wendy!
En bedankt voor je ontembare gedrevenheid en enthousiasme!

3. Wij zijn met een stand aanwezig op: 


Het VVL-CONGRES (Vlaamse Vereniging voor Logopedisten)

op vrijdag 15 maart in Kinepolis-Gent

Maak er kennis met onze laatste aanpassing 'tijd op maat' en ontdek hoe je Calcupal efficiënt kan inzetten in je praktijk.     
  

De onderwijsbeurs TOOLS4SCHOOLS

op woensdag 3 april in Kortrijk Xpo

Ben je directie of leerkracht uit het lager onderwijs, buitengewoon onderwijs, secundair onderwijs, lesgever in een opleiding of therapeut kom dan zeker bij ons langs. Ontdek hoe onze applicatie kan ingezet worden om rekenprestaties te verbeteren door de basisbewerkingen te automatiseren en het wiskundeniveau van je school sterk op te krikken.

Op beide events kan je gebruik maken van onze actie om de applicatie een maand gratis uit te proberen.

 

4. Nieuwe prijsstructuur voor de pro-versie

We zien dat steeds meer scholen en organisaties onze educatieve app omarmen en deze op maat aanpassen aan hun eigen behoeften. Zowel kleine logopediepraktijken als grote scholen met een uitgebreid aantal leerlingen maken gebruik van onze 'pro'-versie. De manier waarop onze app wordt ingezet, varieert van individuele begeleiding tot groepstraining op schoolniveau. Sommige leraren of therapeuten verzorgen zelf de gehele training, terwijl andere organisaties het hele team erbij betrekken.

Om aan deze diverse behoeften tegemoet te komen, hebben we besloten ons prijsmodel aan te passen. Vanaf 1 april 2024 introduceren we een nieuwe prijsstructuur voor onze 'pro'-versie van de app. Het basispakket van 106 euro zal 25 leerlingen of cliënten omvatten. De optie 'automatisch testen en oefenen' verlicht de administratieve last, stelt de leerlingen in staat om hun eigen leertraject in handen te nemen en kost 20 euro. Voor organisaties met meer leerlingen of cliënten bieden we flexibele opties aan. Ze kunnen voor elke groep van 10 begeleiders 250 leerlingen of cliënten toevoegen tegen een meerprijs van slechts 20 euro per groep.

We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe aanpak eerlijk is en ons in staat stelt om elke organisatie, ongeacht de omvang of structuur, beter te ondersteunen.
De lopende licenties blijven onveranderd tot hun einddatum.
Mocht je vragen hebben over deze veranderingen of hoe ze van invloed zijn op jouw organisatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om te helpen en zijn ervan overtuigd dat de prijzen die we hanteren zeer democratisch zijn voor wetenschappelijk onderbouwde software.

Telkens een stapje dichter bij efficiënt remediëren...
Meer info vind je op www.calcupal.be en voor leuke rekenweetjes word je best fan op facebook
Facebook Facebook
Calcupal website Calcupal website
Calcupal webapplicatie Calcupal webapplicatie