Nieuwsbrief januari 2024

 1. Tijdmetingen als meerwaarde
 2. Eenmalige importdienst
 3. 
Gratis toegangstickets voor SETT-beurs 

1.  Tijdmetingen als meerwaarde

Hoe benut je de tijdmetingen van Calcupal om een positieve benadering van rekenfeitenkennis te bevorderen?
In het basisonderwijs is het cruciaal dat leerlingen niet alleen de basisrekenkundige bewerkingen begrijpen, maar deze ook snel en automatisch kunnen oplossen.

Sommige leerkrachten beschouwen dit als "nuttig, maar niet essentieel", maar het is belangrijk te realiseren dat feitenkennis de hersencapaciteit vrijmaakt voor complexere wiskundige taken. Het vlot beheersen van basisfeiten is direct gerelateerd aan succes in latere klassen.

Hoewel veel leerlingen rekenfeiten zonder expliciete instructie leren, hebben anderen meer tijd nodig, terwijl sommigen met rekenstoornissen intensievere hulp nodig hebben. Het meten van oplossingstijden stelt ons in staat te beoordelen of leerlingen zich de feiten uit het geheugen herinneren of nog steeds rekenstrategieën gebruiken.

Traditionele oefeningen en het bijsturen van wiskundige strategieën kunnen helpen bij het verbeteren van deze kennis. Er heerst echter onzekerheid over de vraag of oefeningen met tijdsdruk wiskundeangst veroorzaken of versterken. Onderzoeken tonen uiteenlopende effecten aan, afhankelijk van factoren zoals de moeilijkheidsgraad van de opgaven en de gebruikte beoordelingsmethoden.

We pleiten daarom voor het individualiseren van het oefenniveau en de getimede oefeningen, met als doel de motivatie van leerlingen te vergroten in plaats van hen onderling te vergelijken. Tijdmetingen dienen dan niet als bron van stress, maar eerder als motivatie om rekenfeitenkennis op een positieve manier te verwerven.

2. Eenmalige importdienst

Met veel toewijding ondersteunen we onze klanten om de opstart van onze applicatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor scholen en leerkrachten bieden we volgende dienst aan: de eenmalige importdienst, speciaal ontworpen om, bij je eerste bestelling, jou en je leerlingen snel van start te laten gaan.

Wat houdt de eenmalige importdienst in? Na je eerste bestelling bieden we je de mogelijkheid om een door ons voorzien Excel-bestand in te vullen met de namen en voornamen van de leerlingen, hun klas, de vaste begeleider en eventuele extra begeleiders. Deze gegevens worden vervolgens door ons geïmporteerd in het systeem, waardoor je direct aan de slag kunt met testen en oefenen.

Hoe kun je gebruik maken van deze dienst? Om het Excel-bestand te ontvangen, kun je eenvoudig contact met ons opnemen via contact@calcupal.be. Ons supportteam staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het optimaliseren van de gebruikerservaring voor jou en je team.

Wij begrijpen dat een soepele start cruciaal is voor het succes van het onderwijsproces, en we zijn verheugd om je daarbij te ondersteunen.

3. Gratis toegangstickets voor SETT-beurs 

Op woensdag 28 en donderdag 29 februari 2024 nodigen we je van harte uit om ons te komen bezoeken tijdens SETT (School Education Transformation Technology) in de Nekkerhal in Mechelen!
Ontvang je tickets door op de onderstaande link te klikken.

De beurs is dan gratis toegankelijk voor je. Hier vind je standen van alle grote en kleine specialisten in educatieve technologie, hardware, software,… Alles wat je nodig hebt om jouw school, collega’s en leerlingen klaar te maken voor de toekomst. Calcupal is opgenomen in de Innovatiegalerij en zal gepresenteerd worden als een van de belangrijke innovaties van het event.

Verwacht echter niet dat het zomaar de zoveelste technologiebeurs zal zijn. Op SETT ligt de focus op zelf uittesten, en dat is dan ook wat de standhouders je laten doen. Altijd al benieuwd geweest hoe je onze vernieuwde webapplicatie nu juist kan toepassen in jouw lessen? Test het zelf uit op SETT. 

Claim je gratis toegangsticket via deze knop:

GRATIS TICKETS SETT BEURS
Telkens een stapje dichter bij efficiënt remediëren...
Meer info vind je op www.calcupal.be en voor leuke rekenweetjes word je best fan op facebook
Facebook Facebook
Calcupal website Calcupal website
Calcupal webapplicatie Calcupal webapplicatie