Nieuwsbrief september 2022

1. Nieuwsgierig naar onze workshops?
2. Oefencodes op etiketten afdrukken
3. Vakbeurs op het TOL-congres

1. Nieuwsgierig naar onze workshops?

Onze workshop ’Vlotter en accurater rekenen met rekenfeiten’ is een uitermate effectieve manier om tot nieuwe inzichten te komen, draagvlak te creëren of om tot een beslissing te komen. Onze webapplicatie werd oorspronkelijk gemaakt om rekenfeiten snel en doeltreffend te trainen tijdens de rekentherapie. Ondertussen wordt de tool ook in lagere scholen (gewoon en buitengewoon), onthaalonderwijs en open scholen gebruikt. Zowel personen mét, als zonder rekenproblemen hebben namelijk baat bij een goede uitbouw van deze rekenbasis. 
 
Door actief deel te nemen aan onze workshop krijg je meer inzicht in het proces en nut van automatiseren. We analyseren de webapplicatie en leren er ook mee werken. Je krijgt oefeningen en tips om problemen bij het automatiseren te herkennen en remediëren. Deze workshop is bij uitstek de plek om geïnspireerd te raken.


Een standaard workshop duurt een halve dag, maar kan ook uitgediept worden. Voor een initiatie dien je 2 uur uit te trekken. Gebruikers die een workshop volgden zijn beter gemotiveerd om rekenfeiten te automatiseren en werken efficiënter met de tool.

Neem gerust contact met ons op wanneer je een workshop wil organiseren. Meer info vind je op www.calcupal.be .

2. Oefencodes op etiketten afdrukken


Je oefent op basis van testresultaten. Met een vierlettercode krijg je toegang tot een oefening op maat. De codes vind je in het overzicht van de testen. Wil je de codes meegeven met de leerlingen, dan kun je ze afdrukken op zelfklevende etiketten door de gewenste gegevens aan te vinken en op ’Export naar print labels’ te klikken. De labels zijn gebaseerd op het formaat Avery A4 - L7159 - 24 labels op een blad.

Tip :  Controleer je printinstellingen: papierformaat A4 en schaal ware grootte (niet passend).

3. Vakbeurs op het TOL-congres


Op vrijdag 7 oktober 2022 vindt voor de 10e keer het TOL-congres ’Moeder, waarom leRen wij?’ plaats. Dit congres gaat door in het Concertgebouw van Brugge. Het congres slaat een brug tussen iedereen die zich inzet voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Op deze jubileumeditie geven verschillende professoren en experten een boeiende lezing over hedendaag
se topics. Op de uitgebreide en kwalitatieve vakbeurs maak je tussendoor kennis met de nieuwste materialen en tools voor onderwijs en hulpverlening. De vakbeurs kan bezocht worden vóór het congres vanaf 8u30, tijdens de ochtendpauze 10u45, de middagpauze 12u30 en de receptie om 16u. 

Wij maken graag kennis met je, luisteren naar je vragen of stellen de rekenfeiten-app aan je voor. Bezoek onze stand en kom meer te weten over basisbewerkingen SMART automatiseren.
Telkens een stapje dichter bij efficiënt remediëren...
Meer info vind je op www.calcupal.be en voor leuke rekenweetjes word je best fan op facebook
Facebook Facebook
Calcupal website Calcupal website
Calcupal webapplicatie Calcupal webapplicatie