Nieuwsbrief mei 2022

 

  1. Winnaar van de gratis jaarlicentie
  2. Een opgeruimde app...
  3. Prijsaanpassing

1. Basisschool Groei wint een jaarlicentie


Bedankt aan allen die bij ons langskwamen op de Tools4Schools beurs in Xpo Kortrijk. Jullie startten toen heel wat proeflicenties op of vulden gebruikersinterviews in, waarmee je een gratis jaarlicentie kon winnen. Uit al onze bezoekers kwam basisschool Groei uit Vlamertinge als winnaar uit de bus. Deze school krijgt de gratis jaarlicentie dankzij Karel Bode. 

Acht jaar kennen we deze leerkracht al. Hij bezocht toen voor het eerst onze stand op de leermiddelenbeurs en wilde de rekenfeiten-app aanbieden aan zijn leerlingen van het tweede leerjaar. Meteen overtuigde hij ook de schooldirecteur en collega's van de nood aan digitalisering en het gebruik van onze educatieve software. Via een volledige dag vorming stapte de ganse equipe mee in het rekenfeiten-verhaal. 

Ondertussen krijgen alle leerlingen in basisschool Groei de kans om met Calcupal te oefenen. De school voorziet hiervoor ICT in de klas via iPads en digitale schoolborden. Ons logo staat zelfs op hun website. We zijn dan ook blij dat deze gratis jaarlicentie goed terecht komt.

Met meester Karel houden we contact via e-mail en telefoon. Hij blijft een super enthousiaste gebruiker en brengt ook ideeën aan om de applicatie verder te ontwikkelen. Jaarlijks komt hij nog eens goeiendag zeggen op de leermiddelenbeurs. 

Proficiat Karel en basisschool Groei!

2. Einde schooljaar, ruim ook je app op


Je wil tijdig starten met plannen en organiseren zodat je een succesvol nieuw schooljaar tegemoet gaat. Daarbij hoort ook het opruimen. Het teveel aan materiaal doe je weg zodat de leeromgeving er niet rommelig uitziet. Je geeft alles ook een vaste plaats om het snel terug te vinden.

Om deze reden schoon je ook je rekenfeiten-applicatie op. Je wil overzicht en snel je data terugvinden. Bovendien optimaliseer je hiermee de efficiëntie van je app. Hoe ga je te werk?

Eventuele overtollige begeleiders worden gewist door een 'team admin'. Op jouw 'Beheer team account' pagina vind je de sectie 'Begeleiders'. Naast de namen zie je tussen haakjes staan wie 'admin' is. Vraag deze persoon om de begeleiders op te schonen.
Aan de rechterkant vindt de team admin, een vuilbak-icoontje om een begeleider te wissen. Wanneer de admin-persoon daarop klikt, krijgt die eerst nog de vraag aan welke andere begeleider hij of zij de verbonden leerlingen of cliënten wil koppelen (dit is een drop-down lijstje). Anders zouden deze kinderen niet meer bereikbaar zijn. Daarna kan de overtollige begeleider veilig verwijderd worden.

Overtollige leerlingen of cliënten wis je als begeleider zelf via de pagina ‘mijn leerlingen’ of 'mijn cliënten'. Daar klik je op het vuilbakje naast de naam. Hiermee verwijder je ook alle testen en oefeningen van deze leerling of cliënt. Om fouten te voorkomen, wordt ook hier gevraagd of je zeker bent van deze handeling.

In onze volgende nieuwsbrief lees je hoe je tewerk gaat om de applicatie te organiseren bij een nieuw schooljaar. 
 

3. Prijsaanpassing vanaf 1 juni 2022

Beste klant,


Via deze weg willen we je graag op de hoogte brengen van een prijsaanpassing. Deze zal plaatsvinden op 1 juli 2022.

Wij werken met ontzettend veel plezier en passie aan Calcupal en zijn dan ook trots dat je elke keer weer kiest om de rekenfeiten webapplicatie te gebruiken.

Tot op heden hebben wij nog nooit een prijsstijging doorgevoerd. Dit in tegenstelling tot onze kosten die wel elk jaar gestegen zijn.
Daarom zijn we dan ook genoodzaakt onze prijzen iets te verhogen. Vanaf 1 juli 2022 betaal je voor een pro-licentie €106, voor een thuis-licentie €48 en voor vorming €70/u. 

Door deze prijsstijgingen kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen en de applicatie verder ontwikkelen zodat je nog vele jaren van Calcupal kunt genieten.

Wij zijn je dankbaar voor je enthousiasme tot nu toe en hopen dat je ons ook trouw zult blijven na deze kleine aanpassing.


Het Calcupal-team


 
Telkens een stapje dichter bij efficiënt remediëren...
Meer info vind je op www.calcupal.be en voor leuke rekenweetjes word je best fan op facebook
Facebook Facebook
Calcupal website Calcupal website
Calcupal webapplicatie Calcupal webapplicatie