maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

De rekenfeitenwebapplicatie is er niet enkel voor jou, maar groeit ook dankzij jou.
We zijn bij Calcupal blij met feedback. Wat vind je van de service? Luisteren we goed naar je wensen? Zijn er verbeterpunten? Laat het ons gerust weten.
In deze nieuwsbrief tonen we enkele resultaten van deze samenwerking. 


  1. Nieuwigheden
  2. Hoe werk ik met Calcupal?
  3. Bezoek Tools4Schools en win een jaarlicentie

1. Nieuwigheden


We krijgen geregeld telefoontjes, e-mails en berichten met vragen, feedback en verbeter-ideetjes. Vaak kunnen we daar onmiddellijk op antwoorden. Andere keren vraagt dit wat meer werk en tijd. Om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn, voerden we de voorbije periode alvast volgende aanpassingen door :
  • Cliënten-/leerlingenprofiel
  • Testen overzicht
  • Leerlingen importeren

Wanneer je het profiel van een leerling of cliënt opent, zie je in een oogopslag alle informatie over zijn of haar rekenfeitenkennis. Welke opgavenreeks is volledig gekend, welke percentages rekenfeiten zijn behaald op een test, hoe vaak werd er op geoefend en welke test moet nog afgewerkt worden?

Wil je deze informatie achtereenvolgens van verschillende leerlingen of Cliënten bekijken, dan kan dit nu gemakkelijk. Vanuit een profielpagina ga je in één beweging over naar de vorige of volgende profielpagina van de alfabetisch geordende lijst. Klik hiervoor op de namen met pijltjes rechts bovenaan de pagina. Wil je niet de volledige lijst overlopen, dan maak je een selectie via de pagina 'Mijn Cliënten' of 'Mijn Leerlingen'. Door filters in te stellen, bepaal je welke lijst je inkijkt. Open een profielpagina en scroll nu enkel door de gefilterde lijst.

Zo overloop je niet enkel de testgegevens, maar ook de verschillende vaardigheidsniveaus, leerlijnen en rapporten.
Op de pagina 'Testen' staan alle testen opgelijst met de meest recente bovenaan. Hier kun je snel verschillende testgegevens tegelijk bekijken, verwijderen en exporteren om eventueel uit te printen. Vink daarvoor de betreffende testen aan of maak een selectie door de filters te gebruiken. De knoppen 'Verwijder geselecteerde testen' of 'Export naar excel' blijven nu duidelijk zichtbaar op de pagina. Dit verhoogt het gebruiksgemak.
 
Heb je als school teveel werk om alle nieuwe leerlingen in te geven, dan helpen we je met plezier. Zend ons een Excel-bestand met volgende leerlingengegevens: naam, voornaam, klas en begeleider (leerkracht). Wij importeren die gegevens voor jou. 
 

2. Hoe werk ik met Calcupal?


We maken jouw taak graag gemakkelijker en zetten in op gebruiksvriendelijkheid. Zo beperken we de tijd die je nodig hebt om met onze app te werken. 

Wil je weten hoe je efficiënt werkt met de rekenfeitenwebapplicatie, bekijk dan ons instructiefilmpje (4 minuten).
Hoe werk ik met Calcupal?

Wil je leerlingen of Cliënten thuis laten oefenen, dan moeten ze weten waar de app te vinden is en hoe ze die gebruiken. Deze informatie geef je snel en gemakkelijk door via onderstaande brieven.

Calcupal brief school aan ouders
Calcupal brief therapeut aan ouders

 

3. Bezoek Tools4Schools en win een jaarlicentie

 
Op woensdag 6 april 2022 vind je ons op de drukst bezochte onderwijsbeurs van Vlaanderen en dit van 8.30 uur tot 17.00 uur.
Vraag op onze stand een gratis proeflicentie aan en we verlengen je proefperiode tot een maand. Dit is voor jou en je collega's de kans bij uitstek om uitgebreid kennis te maken met de applicatie. Bovendien maak je kans om een jaarlicentie te winnen.
 
Telkens een stapje dichter bij efficiënt remediëren...
Meer info vind je op www.calcupal.be en voor leuke rekenweetjes word je best fan op facebook
Facebook Facebook
Calcupal website Calcupal website
Calcupal webapplicatie Calcupal webapplicatie